dimarts, 8 de juny del 2010

L'AUTOR: Alessandro Baricco


Alessandro Baricco neix a Turín el 25 de gener de 1958. Influenciat pel pensador Gianni Vattimo es llicencia en filosofia i estudia piano al conservatori. Actualment dirigeix una escola d’escriptura que s’anomena Holden, com el protagonista de la novel·la El Guardián entre el Centeno, de Salinger. S’inicia a l’escriptura realitzant crítiques musicals a la revista La Repubblica i exerceix, més tard, com editor cultural a La Stampa. La seva carrera periodística continua a televisió, presentant el programa dedicat a l’òpera L’amore é un dardo.

A partir del 1991 comença la seva carrera com a escriptor, amb la publicació de Tierras de cristal. Dos anys més tard, el 1993 Océano Mar i un any més tard el monòleg Novecento. El tema de la desmemòria, recorrent amb la seva obra, es veurà totalment plasmat a l’obra Seda, el 1996, que li proporciona el reconeixement mundial com a novel·lista.

El 1999 escriu City i comença a negar-se a concedir entrevistes a mitjans de comunicació, proporcionant només informació i publicitat de les seves obres mitjançant internet. El 2002 escriu assaig: Next, recull d’articles de l’autor en els que reflexiona sobre la globalització. Un any més tard escriu El alma de Hegel y las vacas de Wisconsin i simultàniament la novel·la curta Sin sangre.

El 2008 realitza la seva òpera prima al cinema: Lezione 21, una obra inspirada en la novena simfonia de Beethoven, sense massa èxit de públic. “A mi em sembla una història molt bonica, que valia la pena explicar. I m’agrada pensar que algú la llegirà” Alessandro Baricco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada