dilluns, 7 de juny del 2010

PROPOSTA ESCÈNICA DE "NOVECENTO"



Des que l’any 2001 es fundà CorCia Teatre, hem tingut una única obsessió; la simplicitat. Al principi va ser una necessitat que ens va fer esmolar la imaginació i en altres ocasions ha estat un veritable exercici d’estil fins a convertir-se en la nostra veritable carta de presentació. Ens hem allunyat repetidament de les grans parafernàlies teatrals i ens hem centrat en el veritable objectiu; explicar una història.

Ara també “anem a explicar una història” amb els mínims recursos externs, pràcticament amb el que portem posat, amb modèstia, amb humilitat, amb devoció, amb sinceritat, amb la nostra veu, amb el nostre cos... fent teatre. Novecento d’ Alessandro Baricco és un text que ens apassiona i s’ajusta al nostre llibre d’estil.
Baricco diu en el pròleg de l’obra: “Ara que el veig en forma de llibre, em sembla més aviat un text suspès entre una veritable posada en escena i un conte per a llegir en veu alta”. I és així com l’hem treballat amb la voluntat de posar-nos davant de l’espectador i fer-lo emocionar amb aquesta historia senzilla, que ens ve de gust explicar.
Joan Roura
Director

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada